Host Lucie Výborné

Plíčka, býčí žlázy nebo uši? Lidé k tomu mají zbytečný odpor, ale když ochutnají, vezmou to na milost, usmívá se legendární šéfkuchař

Host Lucie Výborné

Plíčka, býčí žlázy nebo uši? Lidé k tomu mají zbytečný odpor, ale když ochutnají, vezmou to na milost, usmívá se legendární šéfkuchař
Michal Göth, šéfkuchař

Radiožurnál

Už přes čtvrt století vaří legenda mezi šéfkuchaři Michal Göth, ač sám se tomu označení brání. Když před 10 lety odcházel z Brna do Čeladné, prohlásil, že povýší brynzu nad ricottu. „Vždycky, když jsem se chtěl najíst v Beskydech, cpali mi ricottu a suroviny, které vozí velkoobchody. Nikdo nepracoval s místním zbožím. Byla to pro mě výzva. Dneska na spoustě jídelních lístků vidíte hlavně regionální věci a podporu farmářů, takže myslím, že se něco podařilo,“ usmívá se.
Lucie Výborná

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu