Host Lucie Výborné
Pekařina není v genech, ale vztah k řemeslu ano. Jedno k jakému, říká oceňovaný pekař ze Sušice
Host Lucie Výborné
Radiožurnál
Po revoluci se mu jako zástupci čtvrté generace vrátila pekárna, s chlebem se posléze dostal i na olympiádu. „Chleba ze Sušice mě zachránil na vojně,“ vzpomíná Karel Rendl na věhlas pekárny. Proslulo i koláčové umění jeho dědečka, který kreslil zámky z máku. „Kdybychom měli dělat dědovy koláče, tak bychom si s tím museli daleko víc hrát. A to těsto ti kyne, to musíš mít nacvičený,“ vysvětluje. Čím se liší české a rakouské mouky? A je chleba kulturní konstanta napříč světem?
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Chtěl jsem do klobás přidávat cín a měď, ale měď je drahá, přišel bych na buben, říká mistr uzenář
Host Lucie Výborné
-
Recept dne; Malé recenze Jana Skácela; Poradna - Jan Šmikmátor poradí, jak
Apetýt
-
Chleba jako suvenýr? Kdo ochutnal uzbeckou lipjošku, vůbec se...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Hospodyně na Valašsku připravovaly a pekly chleba 24 hodin. Vyplatí se to i dnes
Pochoutkový rok
-
Sendvičová generace a její problémy očima sociální pracovnice
Host Dopoledního expresu