Host Lucie Výborné

Kamila Procházková: Proč nepoužíváme čerstvé bylinky?

Host Lucie Výborné

Kamila Procházková: Proč nepoužíváme čerstvé bylinky?
Sedmikrásky

Radiožurnál

Bramboráky s popencem, grilované maso na levanduli, cheesecake s lipovým aroma, saláty z květů denivek – také o těchto poměrně netradičních lahůdkách mluvila ve vysílání Hosta Radiožurnálu Kamila Procházková, odbornice na divoké byliny. Co tedy sbírat během letních měsíců? I na to se jí zeptala moderátorka Patricie Strouhalové krátce po 10. hodině.

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • A připravil na talíř. Tak o tom se budeme bavit s naším dnešním hostem ve vysílání víkendového dopoledního Radiožurnálu. Dnes je jím totiž odbornice na plané rostliny, na plané byliny, paní doktorka Kamila Procházková. Vítám vás tady. Dobrý den. Tak patří plavil na talíř.

  • Určitě určitě ne, ne. Můžeme ho sníst i radostně kvetoucí i radostně zelený a určitě nám to chutná.

  • Můžu říct, že jste bylinkářka, že to u vás doma voní, že tam visí takové ty plátěné pytlíky plné sušených bylin.

Více z pořadu