Host Dopoledne pod Ještědem
Výběr z rozhovorů uplynulých dní: Vitamíny, návštěva ve škole, ve věznici i v muzeu a o zpěvu s Ondřejem Rumlem
Host Dopoledne pod Ještědem
Liberec
Výběr toho nejlepšího z rozhovorů prvního prosincového týdne roku 2024 připravili Alena Volfová a FIlip Meisel.
Alena Volfová, Filip Meisel
Přepis epizody
-
Nepleťme si léky s potravinovými doplňky. To je rada zejména starší generaci, která dá často na inzeráty o zázračných pilulkách. V pondělí hodinu před polednem nám vedoucí lékárník doktor Vojtěch Grande, odpověděl na otázky, jestli je vůbec vhodné, aby člověk, který dodržuje zásady zdravé výživy, ještě užíval potravinové doplňky a jaké by doporučil během chřipkového období.
-
To je. Přesně se to skrývá v tom názvu, že je to je doplněk stravy nebo potravinový doplněk. Je to, no, nechci říct věc, ale je to přípravek, který vám má něco doplnit. Takže to, co vy říkáte zcela správně stravujeme se tak, jak máme. Pak bychom teoreticky nepotřebovali. Ale jsou chvíle, kdy je fajn si něco doplnit. Ale ta zdravá, rozumně vyvážená strava od velikosti porce. Složení je to, co by každý z nás měl do sebe primárně dostat. To hrstí doplňků stravy nenahradíme. Neměli bychom.
-
Ono je to možná i trochu sezónní záležitost. Teď jsme třeba na přelomu podzimu a zimy. Co byste zrovna tomto období?
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Diplomat: Nový syrský režim budeme posuzovat podle činů
Ranní Plus
-
Výběr z rozhovorů uplynulých dní: O údržbě silnic, stromcích, betlémech i bezpečném internetu
Host Dopoledne pod Ještědem
-
V Horní Kalné vyrostla na zelené louce slévárna tvořící bronzové sochy pro celý svět, i na Aljašku
Host ve studiu
-
Honí vás mlsná? Čím ošálit chuť na sladké nebo chipsy? Poslechněte si o radosti z jídla i ze života
Jezte, ať vám to sluší
-
Ukrajinistka: Fico čekal, že Zelenskyj nebude jako státník
Osobnost Plus
-
Dělám si to často proti stresu. Je to způsob, jak se uvolnit
Slast
-
24
Špalíček
-
Kloubková a Kuneš, Vašinka, Kovaříková, Orozovič, Roučková. To nejlepší z Blízkých setkání
Blízká setkání
-
Kde čas tiká jinak? Znamená čas všude na světě totéž?
Člověčiny aneb Svět lidských fenoménů
-
Národní pokrmy nutí pít víc piva. Kořeny „smažáku“ sahají do 13. století, říká historik stravování
Host Lucie Výborné