Host Dopoledne pod Ještědem
Na návštěvě: Den otevřených dveří Střední školy Lomnice nad Popelkou
Host Dopoledne pod Ještědem
Cestovní ruch, gastronomie, potravinářství a podnikání, to jsou studijní a učební obory Střední školy v Lomnici nad Popelkou, kde měli ve středu 4. prosince 2024 jeden ze dnů otevřených dveří.
Jaroslav Hoření
Přepis epizody
-
Míříme na slíbenou návštěvu. Cestovní ruch a gastronomie, potravinářství a podnikání. To jsou studijní a učební obory SŠ v Lomnici nad Popelkou, kde právě dnes probíhá jeden ze dnů otevřených dveří. A pozvání na prohlídku školy a úspěchů žáků a studentů přijel i náš redaktor Jaroslav Hoření a do Lomnice nad Popelkou se vydal s přenosovým zařízením, a tak ho právě teď vítám ve vysílání. Dobré dopoledne.
-
Dobré dopoledne. Jak je ve středu zvykem, za hostem hodinu před polednem se vydáváme na jeho působiště. A dnes to bude hostů několik. V Lomnici nad Popelkou na střední škole probíhá den otevřených dveří a na starosti v roli průvodců ho mají žáci oboru cestovní ruch, který provádět žáky po celé škole. No a my se tady necháme taky vlastně provést a prověříme, co se tu zatím naučili. Ale nejenom cesťáci je ale i kuchaři, číšníci a cukráři. Ale všechno postupně. Začínáme u vchodových dveří, kde nás čeká jeden ze studentů třetího ročníku oboru cestovní ruch. Víte, já mám, Vítek bude naším dnešním průvodcem. Dobré dopoledne. Vítku. Dobré dopoledne. Také výtku. Představ nám nejdřív vaši školu.
-
Tak naše škola se nachází ve městě Lomnice nad Popelkou. Není to úplně veliká škola, je tady okolo 350 až 400 žáků. Učí. Učí se tady čtyři obory, dva maturitní a dva učební a maturitní je cestovní ruch, nutriční asistent a učební je kuchař, číšník a cukrář.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Zdeněk Bořil: vězeňský psychoterapeut pro pachatele násilné trestné činnosti
Host Dopoledne pod Ještědem
-
Linecké, rohlíčky i šuhajky. Ve školní cukrárně na Králově Háji pečou na 300 kilo vánočního cukroví
Vybrali jsme pro vás
-
ZŠ svaté Voršily přivítá rekordní počet žáků
Křesťanský týdeník
-
Až dvě stě porcí jídel denně vydá i o prázdninách školní jídelna v Přibyslavi
Zprávy z Vysočiny
-
Co si naši žáci uvaří, to si taky sní. Co víc si přát, než potkávat šikovné absolventy školy v praxi
Host ve studiu
-
Obědy, které zbývají v menze, dostanou matky samoživitelky. ZČU spolupracuje s městskou charitou
Zprávy pro Plzeňský kraj
-
Kostel v Rančířově připravují na Vánoce všichni věřící. Každý...
Příběhy z Vysočiny
-
Školní jídelny se po prázdninách opět rozjely naplno. Kolik korun žáci aktuálně za obědy platí?
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Šéfkuchař Roman Paulus provozuje v Olomouci moderní kantýnu
Větrník - Host ve studiu