Host Dopoledne pod Ještědem
Letošní duben je bohatý na vláhu a to je pro houby terno, pochvaluje si mykolog
Host Dopoledne pod Ještědem
Liberec
Po dlouhé zimě se nedočkaví houbaři vydávají na svůj první jarní sběr. Pokud teplejší počasí dovolí, můžou si pochutnat na výborné smetanové omáčce z hub, zvaných kačenky. Jak vypadají, kde je nejčastěji najdeme, nejenom to probereme se zkušeným mykologem, panem Zdeňkem Peldou, který nás seznámí s dalšími jedlými houbami, které můžeme najít i na zahradě.
Iveta Kalátová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Houbařit se dá i v zimě, tvrdí mykolové. Jakými houbami si můžete zpestřit štědrovečerní večeři?
Zprávy ČRo Olomouc
-
Klíště může nakazit člověka už ve vývojové fázi nymfy, upozorňuje lékařka
Host Dopoledne pod Ještědem
-
Ve vlastní šťávě: Hub je jako hub
Ve vlastní šťávě
-
Eva Kadlčáková: Nynější způsob jara
Fejetony Evy Kadlčákové
-
Na trhu nejsou letos v zimě prakticky žádná česká rajčata, pěstitelům se nevyplatí vytápět skleníky
Zprávy z Vysočiny
-
Kopřivě se právem říká český ženšen. Vychutnejte si elixír mládí nebo kopřivový špenát
Pochoutkový rok
-
I téměř padesátiletý krokodýl si lebedí v tropickém pavilonu...
Česko – země neznámá
-
Na správné větrání našeho domova bychom měli myslet i mimo období epidemie
Doktorská rada
-
Ke zlaté barvě škvarkům pomůže mléko. Hotové jsou, když vyplavou na hladinu sádla
Příběhy z Vysočiny
-
Dýně před mrazíky schovejte pod deku a sklízejte je výhradně se stopkou
Zahrádkářské tipy