Expedice
Expedice do světa pšenice. Všechno, co byste měli vědět o královně obilovin
Expedice
Dvojka
Co víme o pšenici? Je tu s námi 12 tisíc let a právě ona byla od začátku královnou mezi obilovinami a královnou zemědělství. Právě ona se stala základem kuchyně poloviny světa. Jenže v posledních letech se pšenice dostává trochu do klatby – je jí vytýkán lepek a malá odolnost. Proto se vypravíme do Ústavu biologie rostlin Mendelovy univerzity, do Národního zemědělského muzea, a zjistíme, jak to vypadá u sedláka, který pěstuje pšenici špaldu v biokvalitě.
Josef Kluge, Markéta Ševčíková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Zemědělství dnes stojí na sprintu. To zvládnou naše půdy, ale ne ty v tropech, porovnává vědec Frouz
Leonardo Plus
-
Expedice do světa minerálů. Draslík, tajemný minerál, který rozhoduje o našem životě
Expedice
-
Ekologické zemědělství nestačí, varuje rostlinný genetik
Souvislosti Plus
-
To, co chutná nám, chutná většinou i zvířatům. A musíme se...
Glosa Pavla Maurera
-
V rakouském Irschenu vsadili na bylinkovou turistiku
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Jak omezit herbicidy? Plevel pomůžou najít satelity nebo drony
Laboratoř
-
Kysané zelí je výjimečný lék, který si můžete pořídit za pár korun
Pochoutkový rok
-
Obilí je z polí v Královéhradeckém kraji sklizené. Jak vydatná byla úroda a jaká je její kvalita?
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Včely nemají ve volné přírodě šanci přežít. Na med bude letos špatný rok
Dopolední host