Ex libris
Amalia Leguizamón: Semena moci. Geneticky modifikovaná sója jako ekonomická vzpruha, nebo hrozící nebezpečí?
Ex libris
Plus
Sójový olej má takřka univerzální využití v potravinářském průmyslu a velká část masa, a tedy i mléčných výrobků, pochází ze zvířat krmených sójou geneticky modifikovanou jako krmivo. Ta se dováží hlavně z USA, Brazílie a Argentiny.
Daniela Vrbová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Tomáš Forró: Zlatá horečka. Venezuela jako obraz společnosti před zánikem
Ex libris
-
Chuť masa bez masa. Veganské burgery jsou výrobní alchymie
Zdraví v cajku
-
Korejská pochoutka připomíná kysané zelí. A vyžene z těla...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
O radosti z jídla i ze života: Mléčné výrobky. Jsou light výrobky horší a méně zdravé?
Jezte, ať vám to sluší
-
Ředitelka Zoo Brno: Když chcete pomoci přírodě, musíte nejdřív pomoci lidem, kteří v ní žijí
Apetýt
-
Toužíte po zdravé a mladistvé pleti? Vyrobte si domácí tělové mléko podle Babských rad
Babské rady
-
Zkuste si udělat krůtí karbanátky podle našeho receptu. A vaše chuťové pohárky vám budou vděčné
Vaříme s Habadějem
-
Svět nepotřebuje pár radikálních veganů ani útočné teatrální masožravce. Proč téma masa rozděluje?
Balanc