Dva na Dvojce

Voda, antibiotika, salmonela. Mýty, nebo skutečnost? Jak kvalitní jsou česká kuřecí stehna, zkoumal dTest

Je nám líto, ale k tomuto audiu již vypršela autorská práva.

Dva na Dvojce

Voda, antibiotika, salmonela. Mýty, nebo skutečnost? Jak kvalitní jsou česká kuřecí stehna, zkoumal dTest
Kuřecí maso je velmi choulostivé a náchylné ke kontaminaci různými bakteriemi. Vždy proto musí být dostatečně tepelně upraveno

Dvojka

Sezona grilování začala. Jednou z oblíbených pochoutek na grilování jsou i kuřecí stehna. Proč k nim ale přistupovat s největší obezřetností a na grilu je nechávat o něco déle? A proč kvůli kuřecímu masu přikoupit nádobí? Spotřebitelská organizace dTest nechala otestovat spodní stehna všech známých českých drůbežářských firem i privátních značek obchodních řetězců. Chemické a mikrobiologické analýzy přinesly překvapivé závěry. 
Jiří Holoubek, Šárka Volemanová

Více z pořadu