Dva na Dvojce

Voda, antibiotika, salmonela. Mýty, nebo skutečnost? Jak kvalitní jsou česká kuřecí stehna, zkoumal dTest

Dva na Dvojce

Voda, antibiotika, salmonela. Mýty, nebo skutečnost? Jak kvalitní jsou česká kuřecí stehna, zkoumal dTest
Kuřecí maso je velmi choulostivé a náchylné ke kontaminaci různými bakteriemi. Vždy proto musí být dostatečně tepelně upraveno

Dvojka

Sezona grilování začala. Jednou z oblíbených pochoutek na grilování jsou i kuřecí stehna. Proč k nim ale přistupovat s největší obezřetností a na grilu je nechávat o něco déle? A proč kvůli kuřecímu masu přikoupit nádobí? Spotřebitelská organizace dTest nechala otestovat spodní stehna všech známých českých drůbežářských firem i privátních značek obchodních řetězců. Chemické a mikrobiologické analýzy přinesly překvapivé závěry. 
Jiří Holoubek, Šárka Volemanová

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají