Dva na Dvojce
U olivových olejů přímá úměra neplatí. Nejlepší mohou být drahé, ale i levnější
Dva na Dvojce
Dvojka
Natrpklost u olivových olejů nemusí být na závadu. Často je určitá trpkost, kterou lidé vnímají také jako hořkost, daná zdraví prospěšnými fenolickými látkami a taniny. Uvádí to vedoucí akreditované laboratoře Ústavu analýzy potravin a výživy Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Jana Hajšlová. Oleje zkoumala v rámci testu pořadu A DOST! TelevizeSeznam.cz.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Ve vlastní šťávě: Podle čeho vybírat olivový olej
Ve vlastní šťávě
-
Jak se dřív vyráběl olivový olej? Pátrali jsme po tom na...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Kmínový olej do zelí či marinád
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Běžný slunečnicový olej se na smažení nedoporučuje. Jak vybrat ten správný, poradí odborník
Vybrali jsme pro vás
-
V každé kapce oleje kus Českého ráje. Fabio produkt, rodinná firma na Jičínsku s dlouholetou tradicí
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Olej se z oblečení dostává těžko, ale Iva Hüttnerová ví, jak na něj
Domácí štěstí Ivy Hüttnerové
-
Obarvené sladkosti, guma v jogurtu. Kterým éčkům se obloukem vyhnout? A kterých se bát nemusíte?
Dva na Dvojce
-
Makakové přispívají k úrodě palmového oleje, zjistili vědci
Laboratoř