Dva na Dvojce
Pesticidy, bakterie, hniloba? Jak bezpečné jsou salátové směsi, zkoumal dTest
Dva na Dvojce
Dvojka
Významným zdrojem vitaminu C, kyseliny listové, vlákniny a řady minerálních látek je listová zelenina. Kvůli zdravému salátu ale není třeba kupovat každý druh zeleniny zvlášť. Výhodné jsou již namíchané salátové mixy. Zda jsou tyto směsi bezpečné, zjišťovala organizace dTest, která nechala otestovat sedm druhů salátových směsí i samostatná balení polníčku a rukoly.
Jiří Holoubek, Šárka Volemanová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Čerstvá, nebo mražená zelenina? Mražená je levnější, v dobré kondici a překvapí i obsahem vitaminů
Dva na Dvojce
-
K přípravám na zimu patřívalo dříve také sklízení, krouhání a...
Křížem krajem
-
Mrkev nejen na lepší zrak. Je i praktickým pomocníkem v domácnosti
Babské rady
-
Křen: Jak se křen správně skladuje nebo strouhá?
Abeceda potravin
-
Rybí filé zapečené se špenátem. Netradiční kombinace, která vás ale chuťově i barevně nadchne
Vaříme s Habadějem
-
Jak správně nasušit šípky a jak si z nich připravovat čaj?
Co vás zajímá
-
České kedlubny vynikají. Využijte toho, uvařte polévku, duste je, upečte placičky
Přírodní lékárna
-
Grapefruit - zdravé ovoce, které může zdraví i poškodit
Zdraví v cajku