Dva na Dvojce

Jsou z brambor, ale zdravé nejsou. Smažené hranolky obsahují karcinogenní látky, varuje Jan Tuna

Dva na Dvojce

Jsou z brambor, ale zdravé nejsou. Smažené hranolky obsahují karcinogenní látky, varuje Jan Tuna
Hranolky je dobré konzumovat s mírou. Nejlepší variantou jsou připravené nasucho v troubě

Dvojka

Hranolky jsou oblíbené na celém světě. Bohužel ale lidskému zdraví příliš neprospívají. Na vině není jenom velký obsah soli, přeslazený kečup, s kterým se nejčastěji konzumují, ale hlavně jejich příprava. Při ní totiž mohou vznikat nebezpečné látky, zejména karcinogenní akrylamid. Jak kvalitní byly hranolky v českých fastfoodech, restauracích i pouličních stáncích, zjišťoval Jan Tuna.
Jan Tuna, Jiří Holoubek, Tereza Stýblová

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají