Dva na Dvojce
Jsou z brambor, ale zdravé nejsou. Smažené hranolky obsahují karcinogenní látky, varuje Jan Tuna
Dva na Dvojce
Dvojka
Hranolky jsou oblíbené na celém světě. Bohužel ale lidskému zdraví příliš neprospívají. Na vině není jenom velký obsah soli, přeslazený kečup, s kterým se nejčastěji konzumují, ale hlavně jejich příprava. Při ní totiž mohou vznikat nebezpečné látky, zejména karcinogenní akrylamid. Jak kvalitní byly hranolky v českých fastfoodech, restauracích i pouličních stáncích, zjišťoval Jan Tuna.
Jan Tuna, Jiří Holoubek, Tereza Stýblová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Cesta ke štíhlé postavě vede přes kuchyň. Jak vařit zdravě?
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Češi solí až třikrát víc, než by měli. Státní zdravotní ústav chce tento trend zastavit
Dnešní Plus
-
Tahle zdravá pochoutka nesedne každému. Přitom díky ní...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Češi přesolují. Riskují vysoký krevní tlak, infarkt nebo...
Glosa Pavla Maurera
-
Sůl je lékem i dobrým pomocníkem v domácnosti
Domácí štěstí Ivy Hüttnerové
-
Škvarkové kruchovky podle receptu z Pojizeří
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou