Dva na Dvojce
Jsou z brambor, ale zdravé nejsou. Smažené hranolky obsahují karcinogenní látky, varuje Jan Tuna
Dva na Dvojce

Dvojka
Hranolky jsou oblíbené na celém světě. Bohužel ale lidskému zdraví příliš neprospívají. Na vině není jenom velký obsah soli, přeslazený kečup, s kterým se nejčastěji konzumují, ale hlavně jejich příprava. Při ní totiž mohou vznikat nebezpečné látky, zejména karcinogenní akrylamid. Jak kvalitní byly hranolky v českých fastfoodech, restauracích i pouličních stáncích, zjišťoval Jan Tuna.
Jan Tuna, Jiří Holoubek, Tereza Stýblová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
DTest: Tuňáka v konzervě se bát nemusíte. Rtuť se nenašla. Uvážlivým výběrem navíc ochráníte delfíny
Dva na Dvojce
-
Co je to prevence?
Minuta pro zdraví
-
Filmy se zrychlují a blíží se videohrám. Češi ale technologie využívají málo, kritizuje mladý filmař
Hovory
-
Stále se cítím být Polkou, říká i po mnoha letech v Českých Budějovicích herečka Teresa Schel
Dopolední host
-
Během pandemie se nebylo s kým prát, usmívá se mistryně světa v bojových sportech Ptáčková
Host Radiožurnálu
-
V Botanické zahradě je nejoblíbenější Japonská zahrada. Na podzim se rozzáří, zve k návštěvě ředitel
K věci Štěpánky Duchkové
-
Park jako z plátna Gustava Caillebotta. Panství nedaleko Paříže upomíná na dobu impresionistů
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Hypotéky jsou stále ještě levné, lidé si půjčují pod inflací, hodnotí Novotný z Investičního webu
Souvislosti Plus
-
Motorkář Podmol se znovu chystá na Rallye Dakar. Jedním z důvodů je sáhnout si na úplné dno
Host Lenky Vahalové
-
Šípek: Co všechno se z něj dá v kuchyni připravit?
Na vidličce Romana Pauluse