Dva na Dvojce
I dušená mrkev může být skvělá! Zelenina snese stejnou úpravu jako brambory, vysvětluje šéfkuchař Filip Sajler
Dva na Dvojce
Dvojka
Z dušené mrkve jdou na řadu lidí mrákoty. Je to o úpravě, říká šéfkuchař Filip Sajler. Mrkev, celer, petržel a pastiňák snesou stejnou úpravu jako brambory. Můžou z nich být super hranolky nebo fantastické pyré. Jak zeleninu připravit před konečnou úpravou? Proč u odpůrců zeleniny začít s pyré? Jak se připravuje zelenina doma? Snese i exotické koření? Jak zelenina použít místo knedlíků k omáčce?
Jiří Holoubek, Tereza Stýblová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Luštěniny nejsou nudné. Jak je vrátit na naše talíře? Začněte třeba červenou čočkou
Dva na Dvojce
-
Konec plýtvání? Obchodní řetězce nabízejí křivou zeleninu
Pochoutkový rok
-
Vše, co chcete a potřebujete vědět o pěstování rajčat
Zelené světy
-
Hrách a hrášek: Jsou to odlišné plodiny?
Abeceda potravin
-
Kedlubna, taková obyčejná zelenina. A tak velké chuťové překvapení. Udělejte si ji s kuřecím masem
Vaříme s Habadějem
-
Polévka je grunt. Potvrzuje to i šéfkuchař z ústecké Větruše
Host Dopoledního expresu
-
Zeleninové natě rozhodně nevyhazujte. Budou se vám hodit nasušené i zmražené
Babské rady
-
Jak voní durian? Lahodná pochoutka smrdí i z potu a nesmí se brát do hotelů
Zvídavec Evy Sinkovičové