Dva na Dvojce

Chlebíček překonal všechny módní vlny. Jaký je ten tradiční český? A proč krájet veku ručně?

Je nám líto, ale k tomuto audiu již vypršela autorská práva.

Dva na Dvojce

Chlebíček překonal všechny módní vlny. Jaký je ten tradiční český? A proč krájet veku ručně?
Tradiční český chlebíček

Dvojka

Chlebíček je tradiční česká pochoutka. Lahůdkářka Iva Klinderová patří k potomkům jednoho z velikánů lahůdkářského byznysu v Praze. Její firma nabízí chlebíčky na stejném místě už přes sto let. Jaký je tradiční chlebíček? Proč používají brambory z Německa? Které chlebíčky mají zákazníci nejraději? Které doporučuje na oslavu? Mají lidé experimentovat, nebo se spolehnout na klasiku?
Jiří Holoubek, Tereza Stýblová

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Na Dvojce poradna. V té dnešní poradně vám budeme dělat chutě. Budeme si totiž povídat o fenoménu českého chlebíčku, a to s hostem z nejpovolanějších.

  • Je to Iva Klinderová, jednatelka firmy lahůdky. Zlatý kříž. I vám. Dobrý den.

  • Dobrý den. A co si budeme vykládat? Zlatý kříž je legendou. Mimochodem, jak dlouho už existuje tato společnost? Firma název.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají