Dva na Dvojce
Chlebíček překonal všechny módní vlny. Jaký je ten tradiční český? A proč krájet veku ručně?
Dva na Dvojce
Dvojka
Chlebíček je tradiční česká pochoutka. Lahůdkářka Iva Klinderová patří k potomkům jednoho z velikánů lahůdkářského byznysu v Praze. Její firma nabízí chlebíčky na stejném místě už přes sto let. Jaký je tradiční chlebíček? Proč používají brambory z Německa? Které chlebíčky mají zákazníci nejraději? Které doporučuje na oslavu? Mají lidé experimentovat, nebo se spolehnout na klasiku?
Jiří Holoubek, Tereza Stýblová
Přepis epizody
-
Na Dvojce poradna. V té dnešní poradně vám budeme dělat chutě. Budeme si totiž povídat o fenoménu českého chlebíčku, a to s hostem z nejpovolanějších.
-
Je to Iva Klinderová, jednatelka firmy lahůdky. Zlatý kříž. I vám. Dobrý den.
-
Dobrý den. A co si budeme vykládat? Zlatý kříž je legendou. Mimochodem, jak dlouho už existuje tato společnost? Firma název.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Pečení kvasového chleba doma je láska a radost. K ruce si ale vezměte i foťák, radí pekařka
Dva na Dvojce
-
Nejlepší chléb? Kvaskový žitno-pšeničný
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Křehké ražniči podle Taťány Řehákové
Pochoutkový rok
-
Babiččin plněný chléb
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Jsou to „jen“ brambory
Téma Plus
-
Tip Juliany Maškrtnice: Opečený chléb nemusí být nuda, zajděte do bistra Topinka v Českém Krumlově
Tip
-
V klatovské moštárně se čile moštuje, zahrádkáři ukázali provoz i dětem
Zprávy pro Plzeňský kraj
-
Co by to bylo za Babské rady bez fíglů do kuchyně? Přinášíme jich hned několik
Babské rady