Dopolední host
K snídani polévka, při žních horká kaše, všichni jedli z jedné mísy, popisuje historik stravu a stolování našich předků
Dopolední host
České Budějovice
Skromná jídla založená na bramborách, žitu, zelí a mléce charakterizovala stravu jihočeských předků. Lidé na vsích jedli maso jen jednou, dvakrát týdně, málo mastili a šetřili i s vejci. Přitom vykonávali těžkou práci, zejména na polích a u dobytka. Jak to dělali, aby měli dostatek energie?
Eva Kadlčáková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Velikonoční nádivka by na svátečním stole neměla chybět. Tradice velí použít na přípravu trojí maso
Vaříme s Habadějem
-
Bez šance. Případ mimořádně brutální vraždy libereckého taxikáře pro pár korun
Historie českého zločinu
-
Ve vlastní šťávě: Nehladovte, jezte žáby
Ve vlastní šťávě
-
O radosti z jídla i ze života: Mléčné výrobky. Jsou light výrobky horší a méně zdravé?
Jezte, ať vám to sluší
-
Pohádky pod drobnohledem vědy: Je sůl opravdu nad zlato?
Seriál týdne pod Ještědem
-
Naše krávy mají na krku obojek, jakési chytré hodinky, říká agronom moderního kravína ve Sloupnici
Věda Plus
-
Z pohledu planety jsou rostlinná mléka ekonomičtější a ekologičtější. Jak si je snadno vyrobit doma?
Dva na Dvojce
-
Nemocným a starším se obecně doporučuje jíst 5x denně a menší porce
Co vás zajímá