Dopolední host
K snídani polévka, při žních horká kaše, všichni jedli z jedné mísy, popisuje historik stravu a stolování našich předků
Dopolední host

České Budějovice
Skromná jídla založená na bramborách, žitu, zelí a mléce charakterizovala stravu jihočeských předků. Lidé na vsích jedli maso jen jednou, dvakrát týdně, málo mastili a šetřili i s vejci. Přitom vykonávali těžkou práci, zejména na polích a u dobytka. Jak to dělali, aby měli dostatek energie?
Eva Kadlčáková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Od UHO přešly jídelny k pestré stravě. Počet školáků, kteří pravidelně chodí na oběd, ale klesl
Odpolední host
-
Těžkej je dřevěnej chleba, říkávali staří voraři. Jejich drsné řemeslo se dostalo na seznam UNESCO
Dopolední host
-
V pašijovém týdnu vrcholil půst. Jedlo se méně a jídla se nemastila
Dopolední Region
-
Rotava je na slunném kopci a blízko Německa, mladí toho využívají, říká starosta Červenka
Odpolední host
-
V českých dějinách konkuruje knížeti Václavovi jen Karel IV. nebo Jan Žižka. Údajů je o něm ale málo
Host ve studiu
-
Ženy 50+: Pozdní mateřství. Otevřené výpovědi žen o tom, že padesátkou to nekončí
Dokuseriál
-
Hořím. Startuje nová podcastová série o tom jak pečovat a nevyhořet
Hořím
-
Sňatky z rozumu aneb Exkurz do manželství našich předků
Leonardo Plus
-
Češi se zařadili mezi největší spáče na světě. Nejkratší spánek hlásí jihovýchodní Asie
Laboratoř
-
Karin Lednická: Šikmý kostel
Četba na pokračování