DokuVlna
Jedli jsme psy. Pátrání po historii a současnosti konzumace psího masa v Podkrkonoší
DokuVlna

Radio Wave
Podle Krkonošské kuchařky Jiřího Marholda existovalo v 19. století ve Staré Pace řeznictví, které zpracovávalo psí maso. Autor píše, že oficiální výsek tohoto masa byl zakázán až v roce 1940. Na zabíjení psů podomácku se však zákaz nevztahoval. Drží se tento nepříliš lákavý zvyk mezi krkonošskými rodáky dodnes? Pokud ano, při jaké příležitosti se maso jí? Odkud zvířata pochází? A co na to česká legislativa? Tyto a další otázky řeší Ilona Malá v audiodokumentu Jedli jsme psy.
Ilona Malá
Přepis epizody
-
Doku vlnách.
-
Dokud tam jet autorské dokumenty na rádiových vlnách do.
-
Vln a kino pro vaše uši.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Ženy 50+: Pozdní mateřství. Otevřené výpovědi žen o tom, že padesátkou to nekončí
Dokuseriál
-
Jak jsem hledala pražské lesby. Pusťte si audiodokument o studentce z USA, která poznává LGBTQ scénu
DokuVlna
-
Jan Štifter: Café Groll
Četba na pokračování
-
Tibor Déry: Láska. Příběh z revolučního roku 1956 v Maďarsku
Povídka
-
Marie Švermová: Z přesvědčené komunistky chartistka. Odmítnutí ministra ji málem stálo život
Osudové ženy
-
V 80. letech minulého století hýbal světem české kriminalistiky neobvyklý případ. Zvláštní na…
Za starých časů
-
Divadelní premiéra na konci prázdnin: Blbec k večeři
Vybrali jsme pro vás
-
Markéta Pilátová: Senzibil
Počteníčko
-
Petr Stančík: Ďáblova kostrč
Tip mujRozhlas
-
Psycholog Ptáček: Psychopat v politice? Predátor, který čte chování kořisti a zaútočí na nejslabší
Osobnost Plus