Normy
Jedli jsme psy. Pátrání po historii konzumace psího masa v Podkrkonoší
Normy
Radio Wave
Podle Krkonošské kuchařky Jiřího Marholda existovalo v 19. století ve Staré Pace řeznictví, které zpracovávalo psí maso. Podle autora byl oficiální výsek tohoto masa zakázán až v roce 1940. Na zabíjení psů podomácku se však zákaz nevztahoval. Drží se tento nepříliš lákavý zvyk mezi krkonošskými rodáky dodnes? Pokud ano, při jaké příležitosti se maso jí? Odkud zvířata pochází? A co na to česká legislativa? Tyto a další otázky řeší Ilona Malá v audiodokumentu Jedli jsme psy.
Ilona Malá
Přepis epizody
-
Doku vlnách.
-
Dokud tam jet autorské dokumenty na rádiových vlnách do.
-
Vln a kino pro vaše uši.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Teď jsem Robin 1. díl: První kluk
Normy
-
Zimní péče o srst domácích mazlíčků
Svět zvířat
-
E621, E460 a E415 s příchutí kebabu. Ptejte se, co je uvnitř,...
Glosa Pavla Maurera
-
Ženy 50+ (1/3): Pozdní mateřství
Dokuseriál
-
Odborníci řadí krůtu mezi superpotraviny. Tak si zkuste udělat krůtí nudličky na kari s pórkem
Vaříme s Habadějem
-
Vlčí děti. Příběh sirotků, jimž poválečná nenávist vzala vše
Radiodokument
-
Některá zvířata mají více životů
Krimipříběhy z kraje pod Ještědem
-
Prolomit vlny s Martinem Tvrdým: Jak kazí abstinenti,...
Prolomit vlny