Dobré dopoledne
Majitel prodejny s farmářským zbožím musí sledovat radary meteorologického ústavu
Dobré dopoledne
Majitel prodejny s farmářským zbožím musí sledovat radary meteorologického ústavu
Vysočina
„Kniha rozpočtů a kuchařských předpisů, všem dobrým hospodyním k bezpečné přípravě dobrých, chutných a levných pokrmů“, tak se jmenuje kniha z roku 1938, ve které našel Vít Obrdlík, provozovatel jihlavské prodejny Farmářka, recept na jahodovou zmrzlinu. Před pár dny získala ocenění Vysočina Regionální produkt. Nejen o zmrzlině vyprávěl v Dobrém dopoledni Tamary Peckové.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Maso veverčí na švestkách
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Šmetrdóle neboli slovácké kremrole
Pochoutkový rok
-
Čokoládová polévka a císařský dort. Kuriózní recepty přináší almanach Čechy – Morava – Vídeň
O knihách s knihovnicí
-
„Rajčata jsou dobrá na vrásky.“ Gastro odbornice Eva Filipová prozradila recept na rajskou omáčku
Blízká setkání
-
Polední sirény
-
Na zadělávání perníku se dříve používal výluh z růží, přibližuje autorka kuchařky Staročeský perník
Host Radiožurnálu
-
Ačokča chutná jako hrášek, paprika nebo okurka. Záleží na době její sklizně
Zahrádkářské tipy