Blízká setkání
Každý někdy kytku ochutnal, myslí si „kytkožroutka“ a botanička Jana Vlková. Proč podle ní nesklízet česnek medvědí?
Blízká setkání
Dvojka
Sama sebe nazývá kytkožroutkou. „První kytka, kterou jsem snědla, byl asi šťovík. Jeho chuť je divná, ale vyvolá krásné vzpomínky na mládí a pohodu,“ svěřuje se botanička Jana Vlková v Blízkých setkáních. Jak poznat jedlou kytku? Kterým druhům se naopak vyhnout? A proč nesklízet populární medvědí česnek? Poslechněte si v rozhovoru.
Tereza Kostková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Jiří Březina: Vzplanutí
Četba na pokračování
-
Herec Martin Zounar: Soulož vám moc kalorií nespálí, běžte raději se psem
Blízká setkání
-
Černé dny Jiřího Voskovce. Tajemství, které se stalo celoživotním traumatem
Stopy, fakta, tajemství...
-
Jakuba Katalpa: Řeznice. O lásce tučné řeznice a „továrníka“, která nedopadne příliš dobře
Povídka na sobotu
-
Miláček
Podvečerní čtení
-
Petra Soukupová: Kočky
Četba s hvězdičkou
-
Jaroslav Achab Haidler: On ano, S příchutí Gan ejden...
Povídka
-
Karel Michal: Krok stranou
Četba na pokračování
-
Potvrzeno: Feri jde do vězení
Vinohradská 12
-
Pepík
Hajaja