Apetýt
Umělecký truhlář Roman Slaný vzkřísil před lety starobylou dovednost výroby moravských klátů
Apetýt
Brno
„Kláty nevyřezávali žádní mistři-specialisté, ale zruční a šikovní hospodáři, obyčejní pantátové. Včelí úly bývaly kdysi u každého statku, na zahradě či v sadu,“ vysvětluje umělecký truhlář, restaurátor a pedagog Roman Slaný.
Jarka Eliášová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Pasta Oner: Každé ráno začínám nanovo. Vstávám s tím, že jsem nic nedokázal
Hovory
-
Církev u mě měla vždy přednost. Počítala jsem s tím, že budu farářkou, říká Petra Šáchová
Apetýt
-
954. schůzka: Truhlář, farář, kuchař, sochař
Toulky českou minulostí
-
Víte, čím se v minulosti zabývali plátýnkáři? Ve mlýnech vždy bývali vítanými hosty
Špalíček
-
Benátské bienále je letos bez české účasti. Československý pavilon je v dezolátním stavu
Akcent
-
Petr Nárožný: Vymýšlet vtipy mě baví pořád
Blízká setkání
-
Mám rád tužku tvrdosti HB a plnicí pero, přiznával Rudolf Zahradník, první předseda Akademie věd ČR
Host Lucie Výborné
-
Policie si posvítila na řidiče kamionů
Krimipříběhy z kraje pod Ještědem
-
Kurátor Richard Drury: Umělecká díla mi sama našeptala, kde chtějí být v expozici umístěná
Vizitka
-
Hejkalizace památkám neprospívá
ArtCafé