Apetýt
Umělecký truhlář Roman Slaný vzkřísil před lety starobylou dovednost výroby moravských klátů
Apetýt

Brno
„Kláty nevyřezávali žádní mistři-specialisté, ale zruční a šikovní hospodáři, obyčejní pantátové. Včelí úly bývaly kdysi u každého statku, na zahradě či v sadu,“ vysvětluje umělecký truhlář, restaurátor a pedagog Roman Slaný.
Jarka Eliášová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Pětadvacet let pracoval v šachtě a málokdo o něm věděl, že je řezbářsky i malířsky nadaný.…
Křížem krajem
-
z ubytoven pro sociálně slabé se stává byznys; časopis Romano džaniben zřejmě nedostane dotaci…
O Roma vakeren
-
55letý malíř Roman Trabura, žijící a pracující nedaleko Hořovic právě vystavuje v Klatovech.…
Náš host
-
Restaurátor a historik umění Mgr. Radek Ryšánek nás nechá nahlédnout pod pokličku zajímavé…
Apetýt
-
Ivana Štenclová patří k talentům mladé výtvarné generace. Několik let je taky kurátorkou…
Koktejl
-
Šohaji z alba Šohaji. Tvorba Romana Hampachera má zvláštní kouzlo
Hudební přístav
-
Malovat mě baví, hodně! České art brut stojí stále na periferii, tvůrčí zápal ani talenty ale nepos
ArtCafé
-
Sourozenci Mudruňkovi pečují o odkaz svého strýce, unikátní sgrafita
Kdo umí, ten umí