Alex a host
Snažím se neplýtvat. Není to skrblictví, ale velká úcta k potravinám, říká Mirka van Gils Slavíková
Alex a host
Rádio vašeho kraje
Získala několik celosvětových cen a řadí se mezi cukrářské špičky. Byla také porotkyní v soutěži amatérských cukrářů Peče celá země. Své fanoušky oslovuje „cukrouškové“ a růžové vlasy ji činí nepřehlédnutelnou.
Alexandra Mynářová
Cukrářská vánoční rada Mirky van Gils Slavíkové:
„Do veškerých pevných těst, pod které řadíme i linecká, včetně kakaových nebo oříškových, vždy máslo vyšleháme. Do vyšlehaného másla s cukrem a žloutky pak vmícháváme velmi rychle mouku tak, aby se nesrazila, aby nenachytala tekutinu z másla. Slepované vánoční cukroví nebo rohlíčky z takto připraveného těsta se vám rozplynou na jazyku.“
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Náhražky ve sladkostech už mi nevyhovují. Když zhřešit, tak ať je v tom cukr, říká Tereza Bebarová
Alex a host
-
Proč potřebujeme makronku, když máme laskonku? ptá se známá cukrářka Mirka van Gils Slavíková
Blízká setkání
-
Kulinářská kouzla s cuketou
Návštěva u Jiřinky s Alenkou
-
Cukrářka Iveta Fabešová: Nejsem člověk, který umí vařit bez receptu, vážím i mrkev na svíčkovou
Až na dřeň
-
Na soutěžích národních kuchařských týmů vaří nejlépe Finové, říká manažer české reprezentace
Náš host
-
Milovníci sladkého mají na mapě nový cíl – Petrohrad
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Studuje střední školu v Nové Pace, ale už o ní ví celý cukrářský svět. Talentovaná Šárka Balogová
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Znáte sirob? Zdravé sladidlo z cukrové řepy je skvělé do buchet i do rajské
Radioporadna
-
V rodinné kavárně Ňam Ňam vás uchvátí nejen oceněná zmrzlina, ale především originální zákusky
Středočeské příběhy