On Air
Rafael vs. rýže. Čína. Díl druhý
On Air
Radio Wave
Co se státnických záležitostí týče, jsou Číňané v politice jedné Číny velice důslední. To samé ale bohužel vůbec neplatí v gastronomii. V té může být „čína“ označením pro nesmírně širokou paletu pokrmů, od smažené rýže s kuřecím přes bún chả až po různé nevyzpytatelné směsi kyselých ryb, pálivého tofu a průhledných nudlí.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
S chilli olejem jídlo exploduje chutěmi, aniž by bylo přehnaně pálivé, říká jeho výrobce Lukáš Bauer
Ve vlastní šťávě
-
Po těchto čínských dezertech prý jen tak neztloustnete
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Pavel Maurer: Chcete zajít na čínu? Čekejte zvířecí hlavy,...
Glosa Pavla Maurera
-
Každotýdenní dávka zajímavostí s Janou Rychterovou. Zjistěte, jak vypadá takini čínský
Všudykuk Jany Rychterové
-
V Číně převládá materiální rozměr, popisuje překladatelka Martincová
Hovory
-
Když jíte hůlkami, sousta nikdy nenapichujte. Znamená to hrozbu smrtí
Návod na etiketu
-
Asijský zpravodaj Jakš: Covid Číně pomohl mít lidi pod dohledem. A na tom Peking pracuje už léta
Interview Plus
-
Levhart čínský napodobuje zvuky své kořisti
Mezi námi zvířaty