On Air
Mexický záliv lemuje mrtvá zóna. Zachránit ho může jen snížení spotřeby masa
On Air
Radio Wave
Pokud byste se chtěli v Mexickém zálivu rybařit, pro dobrý úlovek byste museli vyjet sto kilometrů od pobřeží. Lemuje ho zóna, kde je znečištění z průmyslu a zemědělství tak silné, že z ní téměř vymizel život. S velkou pravděpodobností se nezmenší, dokud se nezmění stravovací návyky obyvatel USA, kteří patří k největším konzumentům hovězího a drůbežího masa na světě.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Thajské krevety jsou důkaz toho, že otroctví ještě nezmizelo
On Air
-
Treska po katalánsku. Můžete ji podávat třeba s opečenou bagetou, posypanou tymiánem nebo bazalkou
Vaříme s Habadějem
-
Lososy zabíjela srážková voda z měst. Zachránila je biočistička na předměstí
Laboratoř
-
Nejdřív teorie, pak bazén a moře. Cozumel je ráj potápěčů
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Jedna malá porce ryby dodá až polovinu potřebné dávky bílkovin a zdravé tuky pro srdce
Přírodní lékárna
-
Mrtvá zóna v Mexickém zálivu dosahuje velikosti New Jersey....
Dnešní Plus
-
Pavel Maurer: Dobře upravená domácí ryba dokáže potěšit na těle i na duchu
Glosa Pavla Maurera
-
V Lomečku na Domažlicku můžete pozorovat vodní svět ryb bez...
Česko – země neznámá
-
Jelec tloušť, kulinářsky nepříliš ceněná, ale zajímavá ryba, a pak zastávka u rybářské stráže
Máme rádi zvířata
-
Jíme strašně moc masa a likvidujeme tím jak planetu, tak sami sebe, říká Freidenger z Greenpeace
Natura