On Air
Jak neplýtvat potravinami? „O jídle musíme přemýšlet. A nenakupovat zbytečně moc,“ říkají odborníci
On Air
Radio Wave
Nejsou to pěkná čísla. Podle údajů OSN každý rok jenom v Evropské unii vyprodukujeme 88 milionů tun potravinového odpadu. Konkrétně to třeba znamená, že 45 procent ovoce a zeleniny nikdy nesníme, stejně tak zbytečně zabijeme asi 75 milionů krav. Plýtvání potravinami přitom považují za vážný problém jen dvě pětiny Čechů, jak ukázal průzkum Sociologického ústavu Akademie věd. Jak se dá předejít hromadám nevyužitého jídla?
Vít Svoboda
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Každý Čech vyhodí za rok přes 60 kg jídla. Plýtváme ale míň než průměrný Evropan
Zaostřeno
-
Hodně třídíme, málo recyklujeme. Jen třetina plastů se vrátí do oběhu
Podhoubí
-
Wegwerfgesellschaft: Warum wir zu wenig recyceln und was das für das Klima bedeutet
Karbon (DE)
-
Kompostuj – pro lepší svět. Jde to i v bytě na sídlišti
Dopolední Radiožurnál
-
Na jedno použití: proč se nedaří odpady recyklovat a co to znamená pro klima?
Karbon (CZ)
-
Obavy z hladu se týkají i Evropanů. Za 30 let budeme jíst...
Dnešní Plus
-
Pavel Maurer: Pšenice slábne a my s ní. Co s tím?
Glosa Pavla Maurera
-
Může umění zachránit oceány? Třídit odpad nestačí a tak Anna Milerová rozjela projekt BE SEA
Host ve studiu