On Air
Co se stane, když zdraví lidé nejedí lepek nebo jiné běžné složky potravin? A co jíst ve vedru?
On Air
Radio Wave
„Když budete jíst lepek, může vám uletět pinďour,“ dělají si v seriálu South Park legraci z trendu hystericky se bílkovině vyhýbat. Jaké potraviny ale opravdu způsobují potíže? Jaký je rozdíl mezi potravinovou alergií a intolerancí? Je válka proti lepku módní vlnou, nebo oprávněný boj za vlastní zdraví? Funguje v současných vedrech ochlazování ledem a zmrzlinou? O tom debatovaly alergoložka Zuzana Humlová a specialistka na zdravotní prevenci a výživu Margit Slimáková.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Výživový poradce varuje. „Mražená pizza? Polotovary nám nesvědčí a špatný jídelníček nepřecvičíme“
Blízká setkání
-
Jak na potíže s trávením, poradí specialista Petr Fojtík
Lékárna
-
Videohra ze South Parku kombinuje prdy a chytrou satiru stejně dobře jako seriál
On Air
-
Život bez masa? Vegetariánství zažívalo boom v 19. století a poté znovu po vzniku Československa
Téma Plus
-
„Až zdraží hovězí, přecházím na cvrčky,“ slibuje Pavel Maurer
Glosa Pavla Maurera
-
Proč jsou kupovaná rajčata bez chuti? Trhají se nezralá a pak se na ně stříká etylen, líčí odborník
Dopolední host
-
O radosti z jídla i ze života: Bílkoviny. V čem jsou důležité a co když jich máme nedostatek?
Jezte, ať vám to sluší
-
Poradna zdravé výživy: podzimní stravování
Co vás zajímá