On Air
Češi přírodu milují, odpustit si kvůli ní maso nebo létání ale nedokáží
On Air
Radio Wave
„Věci, které máme rádi, máme tendenci považovat za méně nebezpečné. Lidé, kterým chutná vepřové nebo hovězí, ho považují za méně zdravotně závadné,“ odkazuje na jednu ze studií ze svého oboru Jan Krajhanzl, sociální psycholog a ekopsycholog. Věda dnes umí vysvětlit rozpor mezi myšlením a chováním. Tedy i to, proč na jednu stranu milujeme přírodu, ale nedokážeme ji chránit a zabránit změně klimatu.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Cyril Höschl: Lidé mají potřebu se bát. Na vlny covidu už si ale zvykli
Jak to vidí...
-
Zvířatům může vážně ublížit jed botulotoxin, karbofuran, ale třeba i tchýnin jazyk
Máme rádi zvířata
-
Větrání chrání před nemocemi. A prospívá zdraví i po dalších stránkách včetně psychiky
Věda Plus
-
Balanc o zdravém pohybu: nechoďte se zničit do fitka, tělo cvičte na celý život, ne na pevný zadek
Balanc
-
Konzumací divokých zvířat si zahráváme s další celosvětovou pandemií, varuje přírodovědec
Hovory
-
Létat, či nelétat? Studie z Massachusetts řeší dilema spojené s emisemi
Laboratoř
-
S Branislavem Vranou o chemodynamice znečištění životního prostředí
Studio Leonardo
-
O strachu ze strachu
Ranní úvaha